Kada je roštilj u pitanju mnogi će se odlučiti za kakav dobar komad mesa fino mariniran i savršeno ispečen na tihoj vatrici, pa kada se tomu još doda pokoji kolutić tikvice sa roštilja ili možda klobuk grilanog šampinjona, ugođaj je potpun. I kod nas doma takav je roštilj nekako najčešći i najomiljeniji. No, to ne znači da nam nisu drage i neke druge delicije sa roštilja. Ovi su se gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima luka pokazali dobitnom kombinacijom i kod mene i kod mojih ukućana, djece naročito. Sendviči se, za razliku od mesa sa roštilja, pripremaju brzo i jednostavno jer im nije potrebna prethodna obrada niti mariniranje, a možete u njih staviti što god želite ili imate na raspolaganju. Da bi sendviči bili zanimljiviji, tanku sam slaninu ispreplela u obliku mreže, pa tako ubrzo shvatismo da su te mrežice ustvari pravi pravcati slaninasti hashtagovi koji su se onako, fino prepečeni i hrskavi savršeno uklopili unutar tostiranog kruha, gril umaka i topljenog sira tako da smo ustvari dobili hashtag gril sendviče 😀 Za kompletni dojam nedostajalo je još samo nešto – prženi kolutići luka omotani slaninom za koje sam ideju pokupila kod mladog gospodina koji jako lijepo kuha Darka Kontina. Te kolutiće luka omotane slaninom možete pripremiti na bilo kojoj vrsti roštilja i poslužiti kao jako zanimljivu i naravno, jestivu dekoraciju uz ostatak jelovnika pripremljenog na roštilju. Budite sigurni da će vaši prijatelji i obitelj itekako znati cijeniti vaš trud oko ovakove vrste jela, jer krajnji rezultat je doista ukusan i naprosto oduševljava okusne populjke
Gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima luka
Gril sendviči sa slaninomPOTREBNO:
10 šnita tost kruha
10 šnita šunke
10 šnita sira (gouda, podravec, varaždinec…)
200 g tanko rezane dimljene slanine
1 ljubičasti luk srednje veličine
pola glavice zelene salate
8 žlica ketchupa
3 žlice ajvara
PRIPREMA:
Za prženu slaninu u obliku hashtagova, prerežite po pola slaninu tako da dobijete 4 kraća komada. Sada komade isprepletite u obliku mreže tako da jedan komad zavučete ispod drugoga i to napravite sa ostalim komadima slanine. Kada formirate mrežice, lagano ih pritisnite prstima kako bi se malo zalijepili jedan za drugi i kako biste ih lakše prebacili na roštilj.
Za pržene kolutiće luka omotane slaninom, luk prerežite po pola pa odvojite tanke kolutove. Svaki kolut luka (ne onaj najveći jer vam neće biti dovoljno velika slanina) omotajte komadom slanine pod kutom od 45º. Ako vam slanina ‘bježi’ i odmata se, zakačite je čačkalicom za luk. Oprezno ovo radite kako vam luk ne bi puknuo (i kako ne biste izgubili živce dok to radite kao ja 😀 ) Tako omotani luk pržite na grilu s jedne i s druge strane dok ne postane krskav.
Tost kruh premažite gril umakom koji napravite tako da pomiješate ketchup i ajvar, složite preko toga šunku, potom sir i prženu #slaninu. Sve skupa stavite na gril i prepecite kratko dok se sir počne ropiti. Tada u sendviče dodajte i zelenu salatu, prerežite ih po sredini tako da dobijete dva trokuta i poslužite uz pržene omotane kolutiće luka. Dobar tek!
Autor:Amela Amela
Izvor:njami-njami.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar